Rypejagt i Sverige – 31. august

Efter et par meget regnfulde dage var det skønt at vågne op til sol imorges!

Turen skulle idag gå til fjeldet VS16, det fjeld vi bor lige under. Vi har hørt meget godt om fjeldet, men det var lukket sidste år pga rener, så idag skulle blive vores debut.

Carsten havde guidet os til den nemmeste vej til fjeldet via en snescooterrute, og efter 45 min af en stejl rute var vi på fjeldet. Da vi var kommet godt op slap vi hundene, der tydeligt viste, at også her var der fært af rener. Det er altid nemt at læse på Google om der er fært af hårvildt, for i modsætning til hvis der er fært af fugl, så hopper hun rundt og gør lidt småhysterisk. I modsætning til i hendes yngre dage, er hun dog idag til at kalde til orden igen:)

Vi satte kursen mod skovgrænsen, da der her var en masse ris og rislende bække, hvilket ofte også betyder ryper. Og vi skulle da heller ikke gå meget længere en 20 min tid, så fik hundene trådt først en rype og 2 sek efter en sneppe op fra kanten af bækken. Så var renerne glemt og der blev gået målrettet efter fugl.

Zoe er den vildeste krat-rydder, og hvor Google ofte er lidt forsigtig når krattet bliver for tæt, så går Zoe i ALT – uanset hvor tæt det er, og hvor meget det stikker.

Vi fik hurtigt mange fuglesituationer, men skudmulighederne var ikke ideelle. Fuglene lettede ind mellem træerne, om bag de mange høje, eller hen mod mig. Så ud af de ca. 15 situationer som hundene sikrede idag, var der kun 2 hvor det var helt sikkert at skyde, og der blev det desværre fuglene der trak det længste strå.

  
Idag blev også dagen hvor vi for alvor fik brug for GPS’en, da den pludselig sagde af Zoe havde stand, men vi kunne slet ikke se hende. Vi fulgte retningen som GPS’en gav, og først da vi var inde på 9 meter fik vi øje på hende i nogle høje ris. Her stod hun i den smukkeste stand, og holdt en rype en halv meter foran sig. Det er simpelthen den vildeste oplevelse, og det der gør det helt fantastisk at gå med stående hund!

  
Det var virkelig et fantastisk fjeld, hvor multebærrerne voksede som et tykt tæppe. Vi så også rener idag, men de holdt sig heldigvis til fjeldtoppen, så vi kunne gå i skovkanten i fred. 

  
Vi har nu 3 dage tilbage, og vi skal helt sikkert tilbage til VS16 én af dagene. Derudover skal vi tilbage til er fjeld som vi var rigtig glade for sidste år. Vi har egentlig jagtkort dertil imorgen, men overvejer kraftigt at tage en hviledag imorgen i stedet for onsdag, fordi dagen idag var meget intens for hundene.

Camilla Dindorp (186 Indlæg)

Camilla Dindorp blogger om hundetræning, klikkertræning, konkurrencelydighed, hundeadfærd mm. Camilla er ejer af hundeskolen klikkerklog der afholder kurser i Hedehusene/Sengeløse.


Klikkerklog © 2017 All rights reserved | CVR: 32398634
Telefon: 2225 8443 | Tostholmvej 7, 2640 Hedehusene
camilla@klikkerklog.dk

Back to top