Rypejagt i Sverige – 29. & 30. august

Efter den sande fuglefest vi havde i torsdags, havde vi bestilt jagtkort til VS4 igår og idag også. 

Det er et nemt fjeld at komme til, og det er rart ikke at skulle bruge for meget krudt på at komme på fjeldet, når man har en unghund med, der ikke kan klare for hårde fysiske anstrengelser. Så der virkede som en skudsikker plan.

Desværre havde renerne valgt at bruge vores hviledag på at vandre til VS4, så det blev ikke helt, som vi havde tænkt os. Der gik ikke lang tid fra hundene var sluppet til Zoe tog fært op af renerne (som vi endnu ikke vidste var der), og efter kort tid fik hun kontakt til dem og tog sig en fræser for fuld hals (pis også!). Alle højderyggene på fjeldet gør, at renerne kan stå skjult kort fra hvor man går, og så snart man kommer over ryggen så er der pludselig ikke særlig langt til dem! Nå, det var egentlig ganske udramatisk, hun var væk i 30 sek og blev koblet så snart hun kom tilbage, og så gik vi længere op på fjeldet. 

Vi kørte kortere slip for at undgå at Zoe igen fik kontakt med renerne, og det gik rigtig fint. Det pissede ned og vi var gennemblødte efter 30 min. Samtidig var vinden temmelig frisk, så det var ikke just en fornøjelse at være på fjeldets åbne vidder. Vi gjorde hvad vi kunne i 3 timer, men fandt ingen fugle, så vi gav op og ville hjem i varmen!

  
Idag gentog begivenhederne sig, lige med undtagelse af, at vi havde lært fra igår. Vi holdt hundene koblede til vi var godt oppe på fjeldet, og det var en god plan for vi væltede os i rener hele vejen op! 

  
En af hovedårsagerne til at jeg har valgt at tage en så ung hund som Zoe med herop er, at fjeldet er en super måde at give den unge hund erfaring med vild fugl uden alle de forbandede harer, vi har på egne marker. Her er jeg stort set garanteret, at det eneste vildt hun får kontakt med er fugl (som hun gerne må blive rigtig tændt på), og jeg undgår at hun får dårlige vaner på hårvildt… Eller næsten i hvert fald, for renerne kan drille lidt heroppe. 

Idag fik hun ingen succes med en tur efter renerne, vi kørte korte slip som igår, og spejdede efter renerne. Så snart vi kunne se at det ikke længere var fugl hun havde i næsen, blev hun kaldt ind og koblet lidt. Og hun gjorde det rigtig godt igen idag, men desværre uden success. Google er blevet en rigtig artig-Frans, der uden problemer har kunne kaldes af på rener, og sågar en hare (eller ræv) som hun kom i kontakt med i skovkanten igår. Det er virkelig en fornøjelse!

VS4 bliver lukket fra på tirsdag, for der rykker Samerne alle renerne derned, og vi er også færdige med det fjeld for i år!

Imorgen skal vi på et helt nyt fjeld, faktisk det fjeld vi har camperet for foden af, og der håber vi på en dag UDEN rener og regnvejr!!

Camilla Dindorp (186 Indlæg)

Camilla Dindorp blogger om hundetræning, klikkertræning, konkurrencelydighed, hundeadfærd mm. Camilla er ejer af hundeskolen klikkerklog der afholder kurser i Hedehusene/Sengeløse.


Klikkerklog © 2017 All rights reserved | CVR: 32398634
Telefon: 2225 8443 | Tostholmvej 7, 2640 Hedehusene
camilla@klikkerklog.dk

Back to top