Rypejagt i Sverige – 25. august (premieren)

Så kom dagen vi har ventet på i et år endelig! Premieren på rypejagten! Saxnäs er fyldt med jægere fra hele verden (især Italien), som alle render rundt med deres settere, bretoner eller pointere. Vi falder lidt udenfor med vores Vizsla og Bracco Italiano, men vi er mindst lige så opsat på at finde fugl som de er:)

Vi stod op kl 7 og tog det stille og roligt, spiste morgenmad, tisset af med hundene og pakket tasker. Omkring kl 10 tog vi afsted mod fjeldet. Vi skynder os ikke så meget, for da vi har Zoe med, som er ung og derfor ikke færdigudvokset, kommer vi ikke til at skulle gå fulde dage på fjeldet som sidste år.

Omkring kl 11 var vi fremme ved VS1, som var det område vi havde købt jagtkort til idag. Områderne er jo kæmpe, og jeg vil skyde på at fjeldet her var omkring 10.000 hektar stort. Det er et fjeld som er let tilgængeligt, og man skal ikke gå så længe før man rammer det egentlige fjeld, det var en perfekt start for Zoe.

 
Jeg har slet ikke haft Zoe sluppet på en rigtig mark endnu. Markerne var endnu ikke høstet da vi tog hjemmefra, så fjeldene bliver hendes debut. Det passer mig nu egentlig meget godt, for selvom de enorme vider på ingen måde minder om en flad dansk mark, så får unghunden mulighed for at øve sig på at bruge vinden i sit søg, og bedst af alt, der er ingen harer at øve sig på harefræs! Så unghundens erfaring bliver dannet på fugl. Af og til støder man på rener, men de er så kæmpe store og står som regel på de åbne vider, så man når at se dem på stor nok afstand til at kunne få kaldt hundene hjem.

Jeg var vildt spændt på at se hvad Zoe ville gøre. Hun er enormt selvstændig og ikke bange for noget, så worst case scenario ville hun drøne ad helvedes til uden at se sig tilbage. Heldigvis har vi gps’er på begge hundene, så man har altid en ok mavefornemmelse også selvom de skulle forsvinde bag en højderyg. 

  
Hun gjorde det bare SÅ godt! Hun går tilpas stort her på fjeldet med nogle gode slag på 100 meters penge til hver side. Sidste år havde vi lidt bøvleri med at hundene gik lige småt nok, og hurtigt blev lidt uengageret fordi der er langt mellem fuglene. Men Zoe knoklede på, og arbejde målrettet hele tiden. Det på ingen måde nødvendigt at “presse” hende ud på længere afstand, og hun brugte vinden utroligt fornuftigt. Google lignede ærlig talt  hun var på hyggeskovtur i sammenligning, men hun skal altid lige tø lidt op og overbevises om at verden ikke er så farlig, så hun skal nok komme efter det senere på ugen.

  
Desværre mødt vi ingen fugle, og det var pisse ærgerligt for jeg kunne godt have undet Zoe at have fået lidt belønning for sit hårde arbejde. Alle siger at vejret ikke er optimalt, og vi mødte en nordmand da vi kom ned fra fjeldet, som sagde at ingen var vendt tilbage med fugl på tasken, så vi satser på at tingen var lidt imod os idag, og at vi får nogle gode situationer imorgen på et nyt fjeld!

Camilla Dindorp (186 Indlæg)

Camilla Dindorp blogger om hundetræning, klikkertræning, konkurrencelydighed, hundeadfærd mm. Camilla er ejer af hundeskolen klikkerklog der afholder kurser i Hedehusene/Sengeløse.August 26, 2015 0 kommentarer Uncategorized

Klikkerklog © 2017 All rights reserved | CVR: 32398634
Telefon: 2225 8443 | Tostholmvej 7, 2640 Hedehusene
camilla@klikkerklog.dk

Back to top