Rypejagt i Sverige – 22, 23 & 24 august

Den 23. var det endelig dagen vi havde ser frem til så længe! Afgang mod Saxnäs og 14 dages afslapning i vildmarken og jagt på ryper. 

Hele dagen gik med at gøre gården klar til afrejse, og overlade alle dyrene i naboers, venners og families varetægt mens vi er afsted.

Kl 21 kom vi afsted med hele vogntoget og al oppakning. Målet var at nå forbi Stockholm inden vi ville slå lejr for natten, det er nemlig så rart at passere Stockholm om natten, hvor der er væsentlig mindre trafik. Lidt motorbekymringer undervejs satte dog en stopper for det, men vi nåede alligevel et godt stykke op, inden vi, omkring kl 2, valgte at hoppe i campingvognen og sove nogle timer.

  
Kl 6 var vi oppe igen, og kørte videre. Der er ikke så meget fart på, når man kører med campingvogn, og vi kunne se, at vi ikke ville nå Vilhelmina inden butikkerne lukkede, så vi valgte igen at slå lejr, et par timer fra Vilhelmina.

Vi var igen tidligt oppe for at nå Vilhelmina i god tid. Vilhelmina er den nærmeste større by, og det er derfor rart at gøre storindkøbene der. Vi ankom tidligt til byen, så vi slog et smut forbi det lokale konditori og fik morgenmad og kaffe mens vi ventede på at butikkerne åbnede.

Efter morgenkaffen måtte vi lige et smut forbi den lille lokale outdoor butik. Den har nogle super søde og jagterfarne ejere, og vi kom da også derfra et par vandrestøvler og Fjällrävenbukser rigere!

Så til det kedelige – indkøb! Jeg hader det, men det skal gøres. Vi overlevede og kunne endelig sætte os i bilen for at køre det sidste stykke til Saxnäs. Lige inden man kører over på Saxnäs, som egentlig er en ø, ligger et stort foss/vandfald. Ved vandfaldet ligger en lille grillbar, den slags der sælger bjørne- og renburgere. Og den ejes af Carsten fra Vildmarksjagt og hans kone, så vi måtte en tur ind forbi! Carsten kunne godt huske os, og fortalte at vi da skulle have ringet i forvejen, for booking af jagtkort var ændret i år, og åbnede tidligere end normalt, så det meste var allerede udsolgt!

Lettere paniske skyndte vi os op på Kultsjögården for at se om vi måske kunne være heldige at få et jagtareal. Det kunne vi heldigvis, og vi fik booket 4 fjeld til denne uge, som er rigtige gode i forhold til at få taget hensyn til Zoe, så hun ikke bliver slidt for meget fysisk. 

Tilbage til grillbaren, hvor Carsten var så sød at tilbyde os at køre ind på hans private grusvej langs vandfaldet og finde os en plads at campere på. Der ligger vi så nu, helt uforstyrret, med verdens smukkeste udsigt. Vejret er høj sol og 25 grader – ikke det bedste til jagten, men det bedste til en kold øl i solen:) 

  
Imorgen er præmieren for rypejagten, og vi er SÅ klar!

    
 

Camilla Dindorp (186 Indlæg)

Camilla Dindorp blogger om hundetræning, klikkertræning, konkurrencelydighed, hundeadfærd mm. Camilla er ejer af hundeskolen klikkerklog der afholder kurser i Hedehusene/Sengeløse.August 26, 2015 0 kommentarer Uncategorized

Klikkerklog © 2017 All rights reserved | CVR: 32398634
Telefon: 2225 8443 | Tostholmvej 7, 2640 Hedehusene
camilla@klikkerklog.dk

Back to top