Biancorosso træningsweekend 4-6 marts 2016

Det er 100 år siden jeg sidst har skrevet på bloggen, men nu har der været en anledning, der har givet mig lyst til lige at opsummere og reflektere lidt over træningen med Zoe.

I weekenden har vi været en tur til Løkken og Biancorosso træningsweekend. Jeg var meget spændt på weekenden, både på at se de andre hunde, hvoraf nogle af dem var Zoes søskende, men endnu mere på hvordan Zoe ville klare sig. Vi har kun trænet reel marktræning herhjemme 2 gange, hvoraf én gik fantastisk og endte med en fin situation på en fasankok, og den anden endte af helvede til, med en hund der strøg 4 kirkesogn væk på fod af råvildt. Gang nummer to fik fint vist mig, at hun (og min mave!) ikke var klar til den udfordring endnu! Jeg ser helst at grundtræningen sidder så godt, at jeg føler, at jeg kan stoppe eller kalde hende ind i stort set alle situationer, før jeg sætter hende i en situation, hvor jeg får brug for det. Hun var med al tydelighed ikke klar, men det skrives bag ørerne, og så er det hjem og træne på de ting, der ikke fungerer.

Zoe er en meget selvstændig dame (kombineret med en stor jagtlyst). Selv da hun var hvalp, havde hun ingen betænkeligheder ved at blive væk, hun er en rigtig “vil selv, kan selv, må selv”-hund, ikke at det som sådan er negativt, det har bare betydet, at jeg har måtte have meget fokus på at få vendt bøtten i hendes hoved, og overbevise hende om, at det betaler sig at gøre, som jeg vil, så kan hun gøre, som hun vil. Vi har kørt kampagne på især indkald, men også stopfløjtet de sidste par måneder, fordi jeg vidste, at denne weekend ville blive weekenden, hvor navlestrengen for alvor skulle klippes, og hun skulle sendes ud i vildtfyldt terræn.

Og hvordan gik det så?….

Helt generelt set, så er jeg ekstremt positivt overrasket over hende! Rigtig mange ting fungerede rigtig godt:

  • I især tre af hendes slip gik hun fantastisk godt! I rigtig god fart, tilpas bredte på søget (som ellers før har haft tendens til at kunne dække 3-4 marker), lyttede så fint på fløjten OG kom ind på indkald:)
  • Hun udnytter vinden rigtig fint og vender korrekt 95% af tiden, og det er ellers ikke noget hun har super stor erfaring med endnu – andet end fra rypejagten.
  • Hun har super meget jagtlyst og drive, hun starter som skudt ud af en kanon og holder momentum selv i længere slip
  • Hun kunne stoppes de gange hvor makkerhunden lagde op til en mulig situation
  • Hun har 100% fokus på at arbejde og ignorerer makkerhunden uanset hvem hun slippes med
  • Hun lyttede på fløjten i situationer, hvor hun ellers havde god fært i næsen (og sang lidt) – situationer hvor hun før ville have givet mig fingeren og være skredet.
Bracco Italiano i marksøg
Foto: Malin Karlsson

Hun er 30 kg ren power hende min “lille” Zoe-moe

Andre ting kræver stadig en del arbejde (der var heldigvis ingen af tingene, der kom som en overraskelse):

  • Vi skal arbejde en masse med at lytte på trods af svære forstyrrelser. Hun er kommet SÅ langt på det her punkt, men mangler meget mere. Hun skrider ikke længere bare for et godt ord, og hun lytter efter fløjten på trods af at hun har fært af noget godt, så nu er det den helt friske “vi var her for 2 min siden hilsen rådyrene” fært vi skal have styr på.
  • Søg i forskelligt terræn. Jeg har nu ikke oplevet det som et svagt punkt før. På rypejagten kørte hun på i selv det mest ufremkommelige terræn, men i denne weekend blev hendes søg markant dårligere, når vi kom ind i tæt terræn.
  • Hun skal ud og have masser erfaring med vild fugl i al slags vejr. Hun er en super dygtig fuglefinder, det beviste hun med al tydelighed på rypejagten. Jeg ved at hun håndterer fuglene rigtig godt, når først hun er i kontakt med dem, men det var tydeligt, at vejrforholdene var en udfordring for hende i forhold til at kunne lokalisere fugl… så vi må jo også sørge for at komme ud og øve os i pis-øs-regn-og-blæse-vejr (og hvem vil ikke gerne det!).
Bracco Italiano Zoe marktræning
Foto: Malin Karlsson

Selvom det ligner, at gazellen her er på vej efter noget hun ikke må, så var det her faktisk et af hendes “artige slip” :)

Bracco Italiano Zoe i vandhul
Foto: Malin Karlsson

ALLE vandhuller skulle der soppes i! – og det her var så også et af de ikke så artige slip:)

Alt i alt har det været fantastisk weekend, hvor der virkelig er blevet kørt på, og det har givet et super billede af, hvor vi er i træningen! Markprøver er et helt nyt game for mig, og det er så meget mere end bare træning af hunden. De mange fif og ideer til hvordan man bedst udnytter sine chancer og fører hunden bedst muligt, forsøger jeg at suge til mig. Vi vil så gerne gå hele vejen, og efter denne weekend så tror jeg også på at vi kan. Det betyder alverden at have en opdrætter, som brænder for det her, og som giver muligheder som denne. Og så er det sgu heller ikke værst at være omgivet af de sødeste “Bracco-mennesker” en hel weekend!

Bracco Italiano Zoe venter på næste slip
Foto: Kim Henriksen

Vi er på rette vej, mig og min lille italiener<3

Camilla Dindorp (186 Indlæg)

Camilla Dindorp blogger om hundetræning, klikkertræning, konkurrencelydighed, hundeadfærd mm. Camilla er ejer af hundeskolen klikkerklog der afholder kurser i Hedehusene/Sengeløse.


Klikkerklog © 2017 All rights reserved | CVR: 32398634
Telefon: 2225 8443 | Tostholmvej 7, 2640 Hedehusene
camilla@klikkerklog.dk

Back to top